מתכון מיוחד ללחמניות עם גבינה ושום

    משה גולדיס No Comments on מתכון מיוחד ללחמניות עם גבינה ושום
    17:55
    05.05.24
    צבי טסלר No Comments on יותר מעשור אחרי ההחלטה: תצא לדרך הקמת בית חולים חדש בנגב

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רכיבים לבצק:


    2 וחצי כוסות קמח
    2 כפיות אבקת אפיה
    כפית מלח
    3 כפות שמן
    1/2 חב' חמאה חתוכה לקוביות
    1/2 כוס חלב קר
    2 ביצים
    כוס מלאה עם גבינה צהובה מגורדת

     

    רכיבים לציפוי:


    חב' חמאה 100 גרם
    כף שום כתוש
    כפית אורגנו יבש
    1/2 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס

    אופן ההכנה:

    1. להכניס למג'מיקס או למיקסר את הקמח, האבקת אפיה והמלח ולערבל
    2. להוסיף את השמן, החמאה, ולהמשיך לערבל עוד.
    3. לערבב את החלב והביצים בקערה נפרדת ולהוסיף לעיסה
    4. להוסיף את הגבינה הצהובה, ולערבל עד שמתקבל בצק רך
    5. לגלגל את הבצק לכדור, לעטוף עם ניילון ולהשהות במקרר כחצי שעה.
    6. לאחר מכן, להניח את הבצק על משטח מקומח, ולעבד בידיים דקה שתיים
    7. לרדד למרובע בעובי 2 ס"מ
    8. את המרובע לחלק ל 12 מרובעים קטנים, ולסדר על תבנית עם נייר אפיה.

    ציפוי:

    1. להמיס את החמאה ולהוסיף את שאר החומרים, ולערבב
    2. בכל מרובע בצק לעשות חריץ ולפתוח אותו קצת כך שיהיה מעין תעלה
    3. למלא כל תעלה בכפית אחת מהצפוי, בנוסף למרוח בציפוי את כל מרובעי הבצק.
    4. לאפות בתנור חם על 200 מעלות, במשך כ 12-14 דקות עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב
    5. להגיש פושר, אם זה חג אפשר לחמם על הפלטה


    0 תגובות